به گزارش مشرق، خسرو جعفري زاده در گفتگو با مهر با اشاره به جزئيات اين خورشيد گرفتگي اظهار داشت: اين خورشيد گرفتگي (کسوف) در روز چهارشنبه 11 خرداد ماه جاري اتفاق مي افتد.
دبير انجمن نجوم اهواز يادآور شد: اين پديده در ساعت 19 و 25 دقيقه و 17 ثانيه به وقت جهاني از شمال شهر توکيو آغاز مي شود و حرکت خود را به سمت شمال در قاره آمريکا ادامه مي دهد.
وي زمان اوج خورشيدگرفتگي را ساعت 21 و 17 دقيقه و 18 ثانيه به وقت جهاني ذکر کرد و ادامه داد: در اين زمان 60 درصد سطح خورشيد پوشيده مي شود و خورشيد مسير خود را به سمت اقيانوس اطلس ادامه مي دهد.
جعفري زاده با تاکيد بر اينکه اين خورشيد گرفتگي در ساعت 23 و 6 دقيقه و 57 ثانيه پايان مي يابد خاطرنشان کرد: اين پديده نجومي از ايران قابل رويت نيست.
وي با بيان اينکه سه نوع خورشيد گرفتگي جزئي، کلي و حلقوي رخ مي دهد، توضيح داد: زماني که ماه به طور کامل نتواند قرص خورشيد را بپوشاند خورشيد گرفتگي براي ناظرين زمين به صورت جزئي ديده خواهد شد. به عبارت ديگر تمام قرص خورشيد توسط ماه پوشانده نمي شود.
ماه گرفتگي 14 روز پس از خورشيد گرفتگي
جعفري زاده اظهار داشت: 14 روز پس از خورشيد گرفتگي جزئي روز 11 خرداد ماه ماه گرفتگي را شاهد خواهيم بود که در ايران قابل رويت است.
وي با بيان اينکه اين پديده در روز 25 خرداد ماه جاري رخ حواهد داد يادآور شد: ماه گرفتگي روز 25 خرداد ماه در ساعت 22 و 51 دقيقه آغاز مي شود و ساعت 23 دقيقه بامداد روز 26 خردادماه پايان مي بايد.
سابقه خورشيد گرفتگي هاي کامل در ايران
اين محقق ستاره شناس، تعداد خورشيد گرفتگي هاي کامل را کم دانست و اضافه کرد: هر 50 تا 60 سال يک بار خورشيد گرفتگي کامل رخ مي دهد. در ايران آخرين خورشيد گرفتگي کامل در روز 20 مرداد سال 1378 رخ داده است که از مرز شمال غربي کشور آغاز شد و با گذر از بروجرد، اصفهان، کرمان، ايرانشهر مسير خود را به سمت پاکستان ادامه داد.
خورشيد گرفتگي کامل در سال 2034
دبير انجمن نجوم اهواز از خورشيد گرفتگي کامل در سال 2034 خبر داد و گفت: اين پديده از جنوب غربي از آبادان آغاز مي شود و از استان فارس عبور مي کند.